Rättshjälp

Så försvarar du dig mot misstankarna

När du blir anklagad för ett brott har du alltid rätt till en försvarare. Du får då en advokat vid din sida som företräder dig i den rättsliga processen och försvarar dig mot anklagelserna.

I Helsingborg finns det många frestelser att begå brott. Med närheten till Danmark och resten av kontinenten är “Sundets Pärla” en potentiell mellanstation för narkotika, smuggelvaror och vapen som kommer från andra länder. Men det finns naturligtvis även samma frestelser som i många andra städer. Du kanske går omkring på Väla Centrum och ser en snygg handväska i en butik du tänker att du kan roffa åt dig utan att någon ser. Då bör du tänka om. Risken är stor att du hamnar på fel sida av lagen och då blir det komplicerat. I så fall är det bara att hoppas att du har numret till en erfaren brottmålsadvokat i Helsingborg.

Det villkorslösa stödet

Som misstänkt för ett brott har du lagstadgad rätt till en advokat. Det innebär att du bredvid dig i rättsprocessen får en juridiskt kunnig person. Advokat har uppdraget att försvara dig mot det du är anklagad för. Brottmålsadvokaten är ett stöd och den person du kan lita på som villkorslöst kommer stå vid din sida under hela resans gång. Redan vid misstanke och när du blivit inkallad på ett första förhör bör du kontakta en advokat. Det finns många fel du kan göra utan den juridiska rådgivningen. Allt du säger kan senare användas mot dig i en rättssal.

15 Feb 2021