Rättshjälp

En professionell advokat kan underlätta vid separation i Göteborg

Att hamna i en vårdnadstvist är inte en nödvändighet vid separation i Göteborg. Men om det skulle ske, finns det hjälp att få genom en skicklig advokat som kan erbjuda stöd och vägledning.

En oväntad känsla av attraktion

Tiden hade flugit iväg och nu befann sig Kerstin vid en vägskäl – att fatta ett beslut eller förtränga sina känslor. För ett halvår sedan hade Sebastian börjat på hennes arbetsplats, och från första stund hade det funnits en stark attraktion mellan dem. Men Kerstin var gift och hade två barn, så att agera på dessa känslor var otänkbart.

De hade inte gjort något mer än att prata, men känslorna var omöjliga att ignorera. Till slut berättade Kerstin för sin make Anton, och hans reaktion var raseri och utkastning. Därefter eskalerade konflikten. Hon fick inte längre träffa sina barn och Anton hotade att kräva ensam vårdnad. Han hotade med att hon aldrig skulle få se barnen igen.

En vårdnadstvist med ett positivt resultat

Situationen var ohållbar, och Kerstin tog kontakt med en advokat för att få hjälp. Advokaten försäkrade henne om att maken inte kunde hindra henne från att träffa barnen. Nu var det dags för en vårdnadstvist som skulle avgöras i domstol i Stockholm. Det handlade inte längre om Kerstin eller Anton, utan om vad som var bäst för deras gemensamma barn.

Både Kerstins och Antons advokat var mycket kompetenta och genom deras insatser fick de båda parterna att börja prata med varandra. Till slut enades de om gemensam vårdnad, och fokus låg nu på samarbete. De var överens om att inte involvera barnen i sina oenigheter. Det kändes bra, och nu kunde de båda gå vidare med sina liv. Om du behöver hjälp vid vårdnadstvist finns www.vårdnadstvistgöteborg.se till förfogan.

14 Jun 2023