Rättshjälp

Skaffa ditt arbetstillstånd hos en välrenommerad advokatbyrå

Om du är eller ska anställa någon som inte är medborgare i EU så behöver du kontakta en advokatbyrå som vet vad som gäller med arbetstillstånd och som kan kommunicera på en rad olika språk.

Kommit till Sverige för att arbeta? Det är förstås fritt fram så länge du kommer från ett annat EU-land men om du kommer från ett land utanför så måste du ha ett arbetstillstånd. Det är naturligtvis viktigt att du som anställer en icke EU-medborgare också kan vara trygg med att de har arbetstillstånd, annars kan det innebära böter eller i värsta fall fängelse för dig som anställer. Detta är alltså inget att ta med en klackspark. Ta ärendet till en advokatbyrå som kan allt det finns att kunna om arbetstillstånd och vad som gäller för olika yrkesgrupper. Och framförallt se till de är certifierade av migrationsverket annars kan processen ta ända upp till ett år.

Multilingvister hjälper till med arbetstillståndet

Det är förstås en knepig situation att kommunicera med någon om ett arbetstillstånd om du inte kan deras språk och de inte kan ditt. Men med rätt advokat för arbetstillstånd så talar denne givetvis klientens språk och kan snabbt få undan pappersarbetet och ta kontakt med migrationsverket. Alternativt får en kollega på byrån som kan klientens språk det. Att skaffa arbetstillstånd är mycket viktigt. Det kan innebära svåra konsekvenser om det inte sköts på rätt sätt. Bege dig till din advokat för arbetstillstånd och ta tag i det här.

11 Feb 2022