Rättshjälp

Kontakta en affärsjurist i Göteborg

Funderar du på att utöka företaget? Ibland blir man erbjuden mer eller mindre lönsamma objekt. Det är svårt att veta hur fördelaktigt ett erbjudande egentligen är. Rådfråga juristen.

Om något verkar för bra för att vara sant, ja då är det ofta så. Blir du erbjuden en lönsam och lukrativ verksamhet för nästan inga pengar alls så bör varningsklockorna ringa. Det kan vara en firma som ligger i ett område som ska exploateras, eller så är det en lagändring på gång som kommer att förbjuda produkterna. Trist, men så kan det faktiskt vara.

Man bör vara misstänksam

Det är bra att vara på sin vakt. I alla fall bör man noga kontrollera de erbjudanden man får, så att de har substans och är realistiska. Att sälja sand i Sahara är ju normalt ingen lönsam verksamhet, men sunt förnuft gäller inte alltid. Kan det finnas en hake med det erbjudande du får? En specialist på allt inom affärsjuridik i Göteborg har redan både sett och hört det mesta, så där kan du inhämta handfasta råd på hur du kan kolla upp ett affärsförslag och på hur du går vidare.

En del chanser är faktiskt guld värda. Någon kan sälja en lönsam verksamhet på grund av hälsoskäl eller personliga omständigheter, och det kan vara en förtäckt komplimang till dig att du blir erbjuden ett övertagande. Innan du bestämmer dig för att tacka ja är det klokt att ta råd av en kunnig jurist, som kan tipsa eller varna innan du verkligen genomför affären.

22 May 2021