Rättshjälp

I behov av en advokat i Uppsala

Behöver du hjälp av en advokat i Uppsala? Det kan vara svårt att veta exakt vad man behöver hjälp med och vad en advokat kan göra för en, men kika vidare här under om ni vill veta mer!

Är du i behov av en advokat i Uppsala men inte riktigt vet var du ska vända dig eller vad exakt det är som du behöver hjälp med och vad en advokat kan göra för just dig? En advokat jobbar inom ett brett område och har ofta stora juridiska kunskaper. En advokat kan specialisera sig inom olika områden men ofta är faktiskt de allra flesta advokater kunniga inom det breda juridiska området. Det kan vara så att du är i behov av en advokat på grund av en stundande skilsmässa, bodelning eller för att du kanske har hamnat i klammeri med rättvisan. Oavsett så finns det kompetenta advokater att tillgå i Uppsala.

män skakar hand

Områden inom juridiken

Som nämnt ovan så är det en bred karriär om man väljer att utbilda sig och arbeta som advokat. Det finns nästan oändliga möjligheter för den som väljer det yrket. En advokat kan specialisera sig inom familjerätt till exempel eller inom finansvärlden som affärsadvokat. Som advokat kan du vara anställd på en firma, en så kallad advokatbyrå eller så kanske man helt enkelt väljer att starta eget och ha en helt egen advokatfirma. Det finns så många olika områden för en advokat att det nästan är omöjligt att räkna upp dem alla. Men är man exempelvis intresserad av brott och straff, så kan man välja att arbeta inom straffrätt.

Utbildningen

För att få kalla sig för advokat och för att praktiskt få utföra juridiska tjänster inom yrket så krävs det att man genomgår en utbildning såklart. Den utbildningen är fem år lång med teoretiska studier och sedan efter det så måste man avlägga en juristexamen vid universitetet. Men man är långt ifrån klar där ska ni tro. Efter det att man har genomgått en juridikutbildning på fem år så måste man även göra tre års kvalificerad praktik. Detta är inte något valfritt, utan det är ett krav. Den kvalificerade praktiken ska göras på en juridisk verksamhet, som till exempel en advokatbyrå eller genom egen firma. Den praktiken på 3 år gör man då som biträdande jurist, innan man sedan kan anses färdig med sin utbildning som advokat eller jurist.

7 Apr 2020